Slægten fra Lundgård i Eskelund i Brørup sogn (6 generationer) – 290 sider

Published Date: 24. august 2012

Køb E-bogen øverst her på siden

PDF

190 Kr.

252 sider i A4
Dansk
978-87-92755-08-7

Description

Bestillingsskema til E-bog kan findes her


E-bogen beskriver  i 6 generationer efterkommere til Jens Sørensen Væver. Han er født ca. 1735, nok i området omkring Malt og flytter omkring 1772 til Eskelund i Brørup sogn, hvor han er fæstebonde på Lundgård, matr. 11 i Eskelund, Brørup. Gården blev frikøbt i 1792 fra herregården Estrup af sønnen Søren Jensen Væver. Denne var meget dygtig og anset, og det var ham muligt at betale sin gård i klingende mønt (800 rdl.) Som selvejerbonde virkede han så godt, at han havde samlet en stor medgift til alle sine børn. Så kom pengekrisen i 1813 og alt var tabt. Gården var dog gældfri og den overtoges af sønnen Jens Sørensen. Søren har overtaget faderens fæstegård under Estrup gods omkring 1788.
Hver eneste generations efterkommere er forsøgt beskrevet gennem de arkivalier, der er til rådighed, herunder kirkebøger, folketællinger, skifter (boopgørelser ved død) og skøde- og panteprotokoller. Efterkommerne boede i det 17. århundrede i overvejende grad i Brørup sogn. Der er personindeks og stedregister i E-bogen.  Fra hver person kan følges anerækken tilbage.


Oversigt over fødeår for efterkommere og deres ægtefæller               Oversigt over fødesteder for efterkommere og deres ægtefæller


Man kan spørge ind til de enkelte E-bøger og personerne i dem ved at anvende Kontaktformularen.

Reviews

Visited 3670 times , 2 Visits today