View Gallery

Efterslægten til Hans Christensen fra Yderik i Thorstrup sogn (9 generationer) – 1876 sider

Published Date: 27. juli 2019

Available in

E-bog som PDF

420 Kr.

1876 sider i A4
Dansk/Danish
978-87-92755-61-2

Description

Bestillingsskema til E-bogen kan findes her


Hans Christensen er ved matriklen 1664 fæster på den gård i Yderik i Thorstrup sogn, som Jens Olufsen fra Almstok i Vorbasse/Randbøl sogn ejede. Gården kunne være den gård, der bliver til Nedrevej 16, Yderik i Thorstrup sogn.
I 1665 opsagde Hans Christensen den aftægt, han hidtil havde svaret af gården til Karen Christens i Lundtarp, Lunde sogn, da han ikke længere ville have noget med gården at gøre.
Hans eftermand i gården bliver nok hans formodede svigersøn, Oluf Jensen, som også ses i matriklen 1688 og hvor ejeren stadigvæk er herredsskriver Jens Olufsen, som både kaldes Jens Modvig og Jens Olufsen fra Almstok.

Familieforholdene i de første generationer er forsøgt konstrueret ud fra de ovenover kendte personer i Yderik samt to kgl. bevillinger på ægteskab i Yderik, hvor brudeparrene er forbudne i 3die led, som i sagens natur har krævet et familieskab mellem de enkelte brudepar tre generationer tidligere.
E-bogen indeholder i de 9 generationer 11964 personer, fordelt på 4427 familier.

Hver eneste generations efterkommere er herefter forsøgt beskrevet ved hjælp af de arkivalier, der er til rådighed, især kirkebøger, folketællinger og skifter (boopgørelser ved død). Der er personindeks og stedregister i E-bogen. Fra hver person kan man følge anerækken tilbage til den ældste ane.


Se oversigter og efternavne og fødesogne i dette link

Reviews

Visited 2458 times , 1 Visits today