View Gallery

Efterslægten til Hans Christensen fra Sønder Farup i Vester Vedsted sogn (10 generationer) – 450 sider

Published Date: 2. april 2021

Available in

E-bog som PDF

300 Kr.

450 sider i A4
Dansk/Danish
978-87-92755-92-6

Description

Bestillingsskema til E-bogen kan findes her


Hans Christensen (* ca. 1615) var bonde på en gårdenhed på to otting i Sønder Farup i Vester Vedsted sogn. Han deler gården i to, som med en otting hver går videre til de to døtre, Kirsten og Mette Hansdatter og deres respektive mænd.
Den ene gård får senere navnet Danelund (Sdr. Farup Vej 9) og den anden gård får navnet Krogården (Sdr. Farupvej 38 – nu nedrevet), da der i en senere periode var kro på gården. Den samme slægt kan følges på Danelund fire generationer frem. En stor spædbørnsdødelighed gjorde sig desværre gældende.

I de første generationer bor personerne i Vester Vedsted og nabosognene, især Ribe, men senere ses efterslægten at blive spredt ud over Sønderjylland. Fra midten af 1800-tallet har vi i efterslægten en stor udvandring til især USA, men også Australien og New Zealand bliver nye mål for bosættelser.

Første Verdenskrig krævede også sit lod, da mange af de unge sønderjyske mænd måtte lade sig indrullere i den tyske hær og senere i krigshandlingerne mistede livet i skyttegravene på Vestfronten og i Flandern.

Den kendte efterslægt i 10 generationer i E-bogen efter Hans Nielsen udgøres af 3094 personer fordelt på 1102 familier.

Hver eneste generations efterkommere er forsøgt beskrevet ved hjælp af de arkivalier, der er til rådighed, især kirkebøger, folketællinger og skifter (boopgørelser ved død). Der er personindeks og stedregister i E-bogen. Fra hver person kan man følge anerækken tilbage til den ældste ane. 


Oversigt over fødeår for efterkommere og ægtefælle

Oversigt over fødesteder for efterkommere og deres ægtefæller


Man kan spørge ind til de enkelte E-bøger og personerne i dem ved at anvende Kontaktformularen.

Reviews

Visited 821 times , 1 Visits today